Információk - Informatika - Hudra Nikoletta

Minden feladatra egy hét áll rendelkezésre. Visszaküldeni a hudraoktatas@gmail.com címre kell, levél tárgya a neved és a feladat neve legyen. Köszönöm a szülők segítségét a csatolásban és a levél elküldésében.

Hudra Nikoletta


Segítség a mindennapokhoz. Célszerű úgy kezdeni az aznapi tanulást, hogy egy füzetbe tantárgyanként leírod, hogy mi a tananyagok, mik a feladatok. Ahogy ezen haladsz sorba tanuláskor jelezd magadnak, hogy mi tettél már. Pl.: t=megtanultam,  k=kitöltöttem, i=megírtam, sz=szerkesztettem (pl. prezentációt) és a feladatoknál kell legyen egy másik fontos betű is f=feltöltöttem, ezeken kívűl más jelőléseket is kitalálhatsz. Így remélhetőelg kevésbé maradnak el feladatok és a kész feladatok is mindig feltöltésre kerülnek.
Nehézség, probléma esetén nyugodtan keresd szaktanárodat, osztályfőnöködet! Hudra Nikoletta

11. hét Weboldal készítése

Miután olvastatok arról, hogy milyen is egy jó weblap, ideje, hogy ki is próbáljátok. Nyissátok meg a www.webnode.hu oldalt és a regisztráció után elkezdhetitek a munkát, egy weboldal készítését.

Webnode leírása:

1. lépés regisztráció

www.webnode.hu oldal Kezd el gomb

weboldalad neve: pl.: nekem a hudra, Te amiről szeretnéd, hogy majd www.neve.webnode.hu címen elérhessék. A neve lehet a téma amiről írsz, fantázia név, ez rád van bízva.

e-mail címed és egy jelszó, amivel később is be tudsz a webnode oldalra jelentkezni

2. Weboldal típust kell kiválasztani

3. Sablonok közül egy neked tetszőt, de minden eleme alakítható lesz. Példa kedvéért egy egyszerűbbet a Nemes szabászatot választottam. Betölti a sablont és a Kezd el a szerkesztést gomra kell kattintani.

4.  A legfelső sorban 3 menüpont fix:

oldalak: hozhatsz létra új aloldalakat (mint az én oldalamon az osztályok), átnevezheted azokat vagy törölheted

beállítások: csak előfizetéssel használható

közzétesz: ezzel teheted nyilvánossá weboldaladat, hogy más is lássa

és a személyes profilod, kijelentkezés

5. A weboldal felső része a címsor. Az abban lévőhátteret és képet a jobb felső sarokban lévő fogaskerék ikonnal tudod változtatni, akár saját képpel is

A címlapon a többi szövegre, képre kattintva megjelennek a lehetőségek, hogy mit tehetsz vele: átírhatod, formázhatod, stb.

6. A törzs részben is találsz fogaskereket, amivel háttérképet szúrhatsz be, de bármelyik elemre kattintva megjelennek a lehetőségeid (átírás, törlés, képcsere, formázás, link beszúrás, stb.)

7. Ha egy oldalt kedvedre formáztál, választd ki a címsorban a következő oldalt, azt is csináld meg és így fokozatosan elkészül a honlap.


 



Hudra Nikoletta - 2020.







PHP Hits Count

  

Jó munkát!

A pihenésről se feledkezzetek meg!