Mozaik Varázs fejlesztő program

A program különösen a diszlexiás, diszgráfiás, tanulási problémákkal, illetve részképesség zavarral küzdő gyermekek fejlesztésére alkalmas, de minden diák számára ajánlható.Használata során játékos formában javítja az analízis-szintézist, a figyelmet, a logikus gondolkodást és a téri tájékozódást. Segíti továbbá a formafelismerés, vizuális differenciálás, vizuális észlelés, rész-egész viszony, szem-kéz koordináció, sorrendfelismerés és figyelem fejlődését is.

A gyermekek feladata, hogy az elemekből összeállítsák a színes, négyzet alakú mozaikokat. A kész mozaik kicsinyített képe a programablak bal felső sarkában, az összeállítandó alkotórészek pedig elszórtan találhatók. Az elemek egymás mellé helyezésével – vagy esetenként egymás elfedésével – állítható össze belőlük a teljes mozaik. 

A demo verzió több mint 100 előre elkészített mozaikot tartalmaz, ezekből válogathatnak a pedagógusok, szülők, gyerekek. A teljes változat feladatsorok összeállítására is lehetőséget nyújt, valamint tartalmaz egy mozaikszerkesztő modult is, mellyel új feladatok készíthetők, a gyermekek fejlettségi szintjének megfelelően.

A program bővebb leírása letölthető itt


A program demo verziója itt letölthető


A telepítéshez szükséges directx kiegészítő itt érhető el


Néhány kép a programból

Elérhetőségeim:

Telefon:

+36 20 828 9279

E-mai:

hudnik@chello.hu